NURHAYAT BEZGİN
                                                                      1954 Çorum doğumludur.
                        Ankara Deneme Lisesi ve Ankara Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunudur. Ayrıca; University of Pennsylvania, The  Wharton School, USA’ da  teorik, Union de Banques Suisses- Zürih, Switzerland, Federal Reserve Bank of NY-New York,USA,  Japan Center for International Finance-Tokyo, Japan’ da uygulamalı bankacılık eğitimleri almıştır.
                        Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda memur olarak başlayıp; müdürlük,  genel müdürlük ve bankanın ABD  temsilciliği görevleriyle sürdürdüğü çalışma yaşamını 2006 sonunda bitirmiştir. Uluslararası finans kuruluşları ile ilişkiler, dış krediler,  ödemeler dengesi ve  kambiyo  mevzuatındaki  uzmanlığının yanı sıra,  OECD, Financial Action Task Force'daki görevi nedeniyle Kara Para konusunda çalışması mevcuttur.
                          Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı (UMAG)  yaratıcı yazarlık kurslarına katılmıştır. Bazıları daha önce çeşitli dergilerde yayımlanmış öyküleri Karanlıkta Kaybolmayan adıyla kitaplaşmış, Kadın Öykülerinde Ankara  kitabında ‘’Sorsana Beni’, Kadın Öykülerinde Avrupa kitabında ''Güzelim Memleketlim'',   Sonu Mutlu Biten İşçi Öyküleri  kitabında ‘’Pera’’ başlıklı  öyküleriyle  yer almıştır.
            Öyküleri, değerli edebiyat eleştirmenlerince; Varlık ve Deliler Teknesi dergileriyle Cumhuriyet kitap ekinde özetle;  ''...temele insanı koyup yaşama bakarken ayrıntıları gözden kaçırmayan duyarlılıkta...'' olarak tanımlanmıştır.
                        Mülkiyeliler Birliği, Ulusal Güvenlik ve Stratejik Araştırmalar Derneği, Dil Derneği ve Edebiyatçılar Derneği  üyesidir. İyi derecede İngilizce ve az Japonca bilmektedir.


Adres: Ankara Evleri No.2
           Ankaralılar Cad. 518.Sok.
            06810 Çayyolu/Ankara

Telefon: (312) 2356379
GSM :     (555) 254 2472

2010 İZMİR TÜYAP ETKİNLİKLERİ

2010 İZMİR TÜYAP ETKİNLİKLERİ
Fuar ayrıntıları için resme tıklayınız