NURAY KAYA KİMDİR?

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden 2003 yılında mezun oldu. Öğrencilik yıllarında muhabir olarak başladığı mesleğinde zaman içinde köşe yazarlığı, sorumlu yazı işleri müdürlüğü, televizyon programı sunuculuğu, basın danışmanlığı gibi görevleri yürüttü. Nuray Kaya, mesleki özverisi ve başarılarıyla kısa sürede birçok köşe yazarının dikkatini çekti, sütunlara konu oldu. Gazeteci Yazar Nail Güreli’nin “Anadolu’dan bir gazeteci geliyor. Nuray Kaya adını bir kenara not edin,” ifadesini kullandığı köşe yazısı bunlardan sadece bir tanesi.
Kaya, mesleki alanda katıldığı yarışmalardan da ödülle döndü. Selçuk Üniversitesi, Konya Gazeteciler Cemiyeti ve Konya Fotoğraf Amatörleri Derneği’nin 2001 yılında düzenlediği yarışmada “En İyi Haber Fotoğrafı” dalında ikinci seçildi. ABD-Irak Savaşı’nı Iraklı bir çocuğun ağzından anlattığı köşe yazısı ise Milliyet Gazetesi tarafından düzenlenen Abdi İpekçi Dostluk ve Barış Ödülü Yarışması’nda 2002 yılında övgüye değer bulundu, teşekkür belgesiyle onurlandırıldı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen Şehit Gazeteci Hasan Tahsin Gazetecilik ve Teşvik Yarışmaları’nda da ödüller alan Kaya, imza attığı haberlerle dikkatleri üzerine çekti. Kaya, haber dalında 2006 yılı Jüri Özel Ödülü’nün; 2009 yılında ise birinci seçilerek İrfan Türksever Ödülü’nün sahibi oldu.
İzmir Gazeteciler Cemiyeti üyesi Kaya, sarı basın kartı sahibidir. Türkiye Edebiyatçılar Derneği, Egeli Kadın Yazarlar Platformu üyesi Kaya, mesleki çalışmalarının yanı sıra edebiyat dergilerinde kitap eleştirmenliği de yapmaktadır. Aşk Öyküleri isimli kitabın yazarları arasında yer almıştır. TMMOB Maden Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen 2011 yılı Madenci Edebiyatı Yarışması’na gönderdiği eseri, seçici kurul değerlendirmesi sonucu yayınlanmaya değer bulunmuştur. Eser, diğer eserlerle birlikte 2012 yılı içinde kitap olarak basılacaktır. Bavul, Kaya’nın ilk romanıdır

2010 İZMİR TÜYAP ETKİNLİKLERİ

2010 İZMİR TÜYAP ETKİNLİKLERİ
Fuar ayrıntıları için resme tıklayınız