BELMA ALPER

1976’da Aydın’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Aydın’da, yüksek öğrenimini Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Fizik Öğretmenliği Bölümü’nde tamamladı. 2008 yılında Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim Programlama ve Öğretim Bölümü tezli yüksek lisans programını tamamlayarak Bilim Uzmanı ünvanını aldı.

Belma ALPER, Edebiyatçılar Derneği ve İLESAM (İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği), YAZ-AR-BİR (Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği), (EKYAZ) Egeli Kadın Yazarlar Platformu üyesi ve Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği’nin kurucu üyesidir.
Şiir ve yazılarından bazıları, yerel ve Beşparmak, Pencere, Bulancak, Düşlük, Yeni Defne, Çaba, Aykırı Sanat, Çalı, Sanal Ördek, Hisler Bulvarı, Muhtarın Sesi, Öğretmen Dünyası ve Aydın Kültür Sanat Bülteni, Bilim ve Aklın Aydınlığında Eğitim gibi ulusal dergilerde yayımlandı. Yerel basında; 1999 ile 2005 yılları arasında Gazete Hürsöz’de, 2006 yılında ise Aydın Life dergisinde köşe yazarlığı yaptı. Ankara Haber, Kars Haber, Fethiye Haber dergilerinde yazıları ve şiirleri ile ilgili tanıtım yazıları ve haberler yayımlandı. Yazarın, www.şiirkolik.com adresinde tanıtımı yapıldı. Ayrıca penceredergisi.com, antoloji.com, adanasanat.com, antoloji.com, taneler.com, sayfamde.com, siirakademisi.com, www.dergi.havuz.de.com, lavaraci.com, sevgilim.net, besturk.net gibi sitelerde de şiirleri ve yazıları yayımlandı.
ALPER; 2003 Gazete Hürsöz Şairler Antolojosi’nde, 2005 Egeli Şairler Antolojisinde ve XXI. Yüzyıl’ın Hayyamları (2007) derlemesinde yer aldı.
Üniversite yıllarında diksiyon, doğaçlama ve dramatizasyon dersleri aldı. Çeşitli amatör tiyatro topluluklarında tiyatro oyunculuğu yaptı. Aydın’da “Aydın Tiyatro” ile çalıştı. Aydın Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın kuruluş aşamasında bulundu.
Uzun yıllar Türk Sanat Müziği korolarında korist ve solist olarak görev aldı.
Kendisine 2005’de Aydın İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü ve Kütüphane Müdürlüğü tarafından Aydın kültür yaşamına bulunduğu katkılardan dolayı Teşekkür Belgesi verildi.
2004’de bir sivil toplum örgütü tarafından düzenlenen fotoğraf yarışmasında Mansiyon Ödülü aldı.
Belma ALPER’ in 1996’da yayımlamış olduğu “Bir Parça Anlaşılmak” ve 2003’de Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği tarafından yayımlanan “Suçların Büyücüsü” isimli şiir kitapları ve ayrıca yayıma hazırladığı bir deneme dosyası bulunmaktadır.
Öğretmenliğe devam eden ALPER bir kız annesidir.

2010 İZMİR TÜYAP ETKİNLİKLERİ

2010 İZMİR TÜYAP ETKİNLİKLERİ
Fuar ayrıntıları için resme tıklayınız