NEŞE KAREL
“ Öykü ; yazarın , yaşamın tüm renklerini yüreğinde harmanlayarak elde ettiği gökkuşağıdır. Ehlikeyiftir, olur olmaz zamanlarda görünmez. Rüzgârlısı, fırtınalısı, kasırgalısı vardır. Bazen de bir kedi gibi gizemli ve sakindir. İşte o zaman ürkütmeden seve okşaya yakalamak gerekir, “ diyerek 1975 li yıllardan beri öykü, deneme, anlatı, gazetelerde köşe yazarlığı yapıyor. İlk öykülerini Fatma Alagöz takma adıyla yayımlayan yazar, 1978 yılından bu yana Neşe karel imzasını atıyor .
Ürünlerini Varlık, Atayolu, Yaba , Yaba Öykü, Karşı, Temmuz, Sanat Rehberi, Yazıt, Kırkmerdiven, Akdeniz Sanat, Temmuz, Eşik, Aykırı Sanat, Çağdaş Türk Dili, İnsancıl, Ansan Sanat, Portakal, Morca, Kıyı, Dört Mevsim, Ana dili, Pencere, Bahçe, Güzel Yazılar,Balkanlar’da Türk Kültürü , Düşlem, Dil Dergisi, Damar , Düşlük, Amik, Adana Edebiyat , Bursa’da Yaşam dergilerinde, yurtiçinde ve yurtdışında yayınlarını sürdüren gazetelerde yayımladı. Almanya’da hazırlanan, TÜRKİYE ‘DE ALMANCI , ALMANYA’DA YABANCI adındaki ortak kitapta, Bursa edebiyat günlerinin ürünleri olan ERGUVAN BAYRAMI , ULUDAĞIN ETEKLERİ GÜMÜŞTEN , İPEK ŞEHRİN GÜNLÜĞÜ , SAAT , BURSA SULARI ,MANOLYA DURAĞINDA ROMAN, Ölümünün 40. Yılında Tanpınar Anısına BURSA DENEMELERİ kitaplarında düz yazılarıyla,ESNAF ÖYKÜLERİ ,İŞÇİ ÖYKÜLERİ , KUŞADASIN’DA ÖYKÜYE VE ŞİİRE YOLCULUK,KADINLAR EDEBİYATLA BULUŞUYOR VE ve KENTİNSAN - adlı kitaplarda öyküleriyle yer aldı.
Yazarın okurlarıyla paylaşabildiği dört kitabı var . Yaşam anlayışından söz ederken her ne kadar “ Beni bütün kâinat ilgilendiriyor “ dese de öykülerinde en çok kadınları anlattı yazar . İlk kitabı olan YALNIZ KADIN IRMAĞI ‘ nda , gurbetçi kadın işçilerin öyküleri vardı. İkinci kitabı olan SOKAK KEDİSİ’nde de öyle. Üçüncü kitabı, BİSİKLETLİ GELİN’de yine yurt dışında yaşayan işçilerin iki kültür arasında sıkışmış çocuklarını ve yüreklerdeki hiç büyümeyen çocuğu anlattı. ERKEKLER DE SEVER dedi dördüncü kitabında. TUNA PERİLERİ adını verdiği ilk romanının üstünde çalışıyor .
1943 Bursa doğumlu olan Neşe Karel evli , bir çocuk annesi. Yaşamını Antalya’da sürdürüyor.
ADRES : FENER MAHALLESİ . 1993 SOKAK NO.2/17
( ASTUR SİTESİ C 2 . B BLOK ) ANTALYA

TELEFON : 0242 / 3239139
CEP : 537 249 46 22 - 532 777 56 23

2010 İZMİR TÜYAP ETKİNLİKLERİ

2010 İZMİR TÜYAP ETKİNLİKLERİ
Fuar ayrıntıları için resme tıklayınız