GÜLSEREN MUNGAN
1953 yılında Mardin/ Kızıltepe’de doğdu. Lise ve yüksek öğrenimini İzmir’de yaptı.1976’da E.Ü. Ziraat Fakültesi’nden mezun oldu.1988’de doktorasını tamamladı.
Çocukluk yıllarından bu yana edebiyatın değişik dallarına ilgi duyan Mungan’ın
2002 yılında Atadost yayınları’nın çocuk öyküleri dalında açtığı yarışmada ”İlk Tren Yolculuğu” adlı öyküsü basılan üç öykülük kitapta ilk sırada yer aldı. Bazı öykü ve şiirleri çeşitli dergi ve kitaplarda yayınlandı.2007’de Seyrekköy Belediyesi’nin ‘Kadın’ konulu öykü yarışmasında “Gerçeği Tutmak”; 2008’de İzmir Doğa ve Kültür Derneği’nin ‘Mutluluk’ konulu öykü yarışmasında “Mandaldan Koltuk” adlı öyküleri basılan kitaplarda yer aldı.
2007 yılında, KARSAV (Karşıyaka Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı)’ ın I. İzmir Kadınlararası Şiir Yazma Yarışması’nda, basılacak kitaba seçilen şiiri “Cumartesi Anneleri” yerine “Erken Açtı Sevdamın Gülleri” adlı şiiri kitapta yer aldı. 2008’de aynı kurumun II. ve III. Ege Kadınlararası Şiir Okuma ve Yazma Yarışması’nda şiir okumada ilk altıya girdi. Bu yarışmada “Masal Gibi” adlı şiiri de Seçici Kurul Ödülü aldı.
Gülseren Mungan, Karşıyaka Belediyesi’nin Dramatik Yazarlık kurslarına katılarak sertifika almıştır. Sahnelenmeye hazır hâlde “Büyük Yarış” adlı manzûm bir çocuk oyunu ve “Bamyanın Gizi” adlı kendi resimlediği basılmamış bir masal kitabı bulunmaktadır.

2010 İZMİR TÜYAP ETKİNLİKLERİ

2010 İZMİR TÜYAP ETKİNLİKLERİ
Fuar ayrıntıları için resme tıklayınız