ESENGÜL KUTKAN
 1955 Eskişehir doğumlu. Orta öğrenimini Eskişehir Maarif Koleji’nde, Yüksek öğrenimini Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde tamamladı. Yıllardır sürdürdüğü şiir ve öykü tutkunluğunu, Uğur Mumcu Vakfı’nda üç yıl süreyle katıldığı Yaratıcı Yazma, Felsefe ve Senaryo Seminerleri ile İletişim Fakültesi’nde aldığı Edebiyat Üst Lisans Dersleri sonrasında sergilemeye başladı.
T.C. Kültür Bakanlığı’nın desteğiyle KASAİD tarafından düzenlenen öykü yarışmasında “Kaderle Dans Etmek” adlı öyküsü “1999 Yılı En Başarılı Öykü Ödülü”nü kazandı. Çeşitli dergilerde yazı ve şiirleri yayınlanan yazarın “Nü” adlı bir öykü kitabı vardır. 2001 yılında katıldığı yayıncılık hayatını, iki çocuğundan sonra üçüncü çocuğu olarak adlandırdığı “Kum Dergisi”yle zenginleştirirken kuruculuğunu yaparak geliştirdiği “Lacivert Dergi”sini de beş yıl sonra kendi kanatlarına bırakarak yaşama geçirmiştir. 2005 yılında kazandığı Türkiye Yaratıcı kalkınma Fikirleri Yarışması Ödülü onu edebiyat alanında da projeler üretmeye yönlendirmiştir.
Halen, edebiyattan öte, yaşamın her alanında kadın-erkek-insan noktalarının, bir üçgenin köşeleri değil, tek bir doğru üzerinde olduğunu anlatmaya yönelik çalışmalarını sürdürmektedir.

2010 İZMİR TÜYAP ETKİNLİKLERİ

2010 İZMİR TÜYAP ETKİNLİKLERİ
Fuar ayrıntıları için resme tıklayınız